19:00

Lenhovda IF

Referat: Eksjö HC - Lenhovda IF

För många utvisningar sänkte ett Eksjö HC som gjorde första halvan av mat hen bra.

Första perioden är jämn även om EHC än en gång släpper in det första målet väldigt tidigt. Men efter dryga sex minuter kvitterar Alfred Hugosson i powerplay framspelad av Säll ock Rasmus Nilsson.

Detta resultat står sig sedan perioden ut.

Andra perioden började bra för hemmalaget då Alfred Hugosson än en gång gjorde mål, med ett rappt skott satt pucken riktigt snyggt bakom målvakten.

Tyvärr så firar tydligen laget målet lite för mycket då en av domarna hittar en obegriplig utvisning för unsportmanlike conduct.

Lenhovda kvitterar i detta powerplay och efter detta så får bortalaget flera chanser i numerärt överläge att ta ledningen. Det gör man med dryga två minuter kvar, även det ett tveksamt mål då klubban som styrde in pucken var väldigt hög.

I den tredje perioden är EHC med målmässigt tills 5-2 kommer i öppen bur med några minuter kvar och stänger matchen.

Oskar Johansson i hemmamålet gör en strålande match och räddar Eksjö flera gånger både i andra och tredje perioden. Även tvåmålsskytren Alfred Hugosson gör en bra insats.